Dar kartą apie energijos taupymą

  • sk012sc
  • Paskelbta prieš 4 metus

Energijos taupymas ir vartojimo efektyvinimas yra labai svarbus aspektas orientuotas į išlaidų bei emisijų mažinimą. Galima susidurti ir su tuo, kad efektyvus energijos vartojimas yra priskiriamas atskirai energijos rūšiai. Jei būtų kalbama apie šildymą yra paprastas pasyvus saulės energijos kaupimo būdus. Paprastai tie būdai yra įvardijami kaip pastatų orientavimas į pietinę pusę (bent 50-70% įrengtų pastato langų turi būti orientuoti į pietus), pastato statymas be įmantrybių (pastato dizainas turi turėti kuo mažiau atskirų atsikišusių paviršių), statybinių medžiagų pasirinkimas (pavyzdžiui, pietinėje pusėje rekomenduojama montuoti dviejų profilių langus, šiaurinėje bent trijų), šilumos užlaikymo ir pasisavinimo sistemos, medžiagos, turinčios pageidaujamą šilumos pralaidumą.

Įvertinus visą energijos taupymo potencialą, svarbiausias energetikos efektyvumo srities strateginis tikslas yra iki 2020 metų kiekvienais metais energijos suvartoti po 1,5 procento mažiau. Tuo tarpu bendras energijos taupymo potencialas iki 2020 siekia net 17% (lyginant su 2009 metų duomenimis). Labai daug prie neefektyvaus energijos naudojimo prisideda seni, prasta šilumine bei garsine izoliacija pasižymintys pastatai. Labiausiai tai liečia daugiabučius. Taip pat didelių išlaidų reikalauja ir energijos tinklų bei mazgų priežiūra. Visgi, žemiau yra pateikti patarimai kaip būtų galima efektyviau naudoti energiją.

http://www.zec.lt/energijos-taupymas svetainėje pateikta keletas skaičiuoklių, padedančių įvertinti atsinaujinančios energijos šaltinių pasirinkimą ir atsipirkimą.

Šaltinis http://www.zec.lt/energijos-taupymas

Populiarūs produktai