Išmaniųjų energijos apskaitos prietaisų pranašumai

  • sk012sc
  • Paskelbta prieš metus

Remiantis 2021 m. Jungtinėje Karalystėje atlikta apklausa, ir daugiau nei 70 procentų išmaniųjų skaitiklių naudotojų teigė, kad prietaisas padėjo jiems geriau suprasti, kiek pinigų jie išleidžia energijai, patyrė daugiau įžvalgų apie savo gyvenimo būdo energijos vartojimo intensyvumą. Tiesą sakant, 58 procentai apklausos respondentų teigė, kad nuo tada, kai buvo sumontuotas išmanusis skaitiklis, du kartus dažniau pagalvojo, ar naudoti daug energijos naudojančius prietaisus.
Svarbu įvertinti išmaniųjų skaitiklių diegimo privalumus ir trūkumus.

Pagrindiniai išmaniųjų skaitiklių naudojimo pranašumai yra šie:

Vartojimo ir sąnaudų kontrolė: išmanusis skaitiklis suteiks klientams ir įmonėms informaciją apie energijos naudojimą realiuoju laiku. Jis parodys tikslų kiekvieno prietaiso naudojimą ir taip pat padės suplanuoti energijos sąskaitą.

Tikslus atsiskaitymas: išmanieji skaitikliai užtikrins skaidrumą, kad vartotojai galėtų kontroliuoti savo energijos suvartojimą: bus panaikinta apskaičiuotų rodmenų era, sumažinant skaitiklių operatorių, renkančių skaitiklių rodmenis rankiniu būdu, naštą.

Inovatyvūs kainodaros modeliai: ilgainiui išmanieji skaitikliai padės nustatyti energijos vartojimo modelius, kurie leis verslininkams parengti kelis tarifų pasiūlymus (kaip mobiliųjų telefonų rinkoje).

Tai suteiks vartotojams galimybę pasirinkti paslaugų teikėją, geriausiai atitinkantį jų individualius poreikius.

Turėdami tikslią informaciją, tiekėjai gali bendradarbiauti su gamintojais ir infrastruktūros tiekėjais, kad sukurtų stabilią energijos paklausos ir tiekimo pusiausvyrą, užtikrinančią tvarią aplinką ilgesniam laikotarpiui.

Nauda aplinkai: naudojant pažangų valdymą ir ryšius, bus galima sumažinti didžiausią apkrovą ir tiekiamos energijos kiekį. Tai savo ruožtu sumažins nereikalingą energijos suvartojimą ir sumažins CO2 emisiją. Išmanusis skaitiklis taip pat padės veiksmingai integruoti atsinaujinančius energijos šaltinius, pvz., saulės baterijas ir vėjo malūnus.

Vartotojai abejoja dėl išmaniųjų skaitiklių diegimo:

2012 m. sausio mėn. gydytojų atlikti tyrimai rodo, kad bevielis spinduliavimas kelia pavojų sveikatai, ypač tiems, kurių kūne yra metalo (protezų, širdies stimuliatorių, insulino pompų ir pan.). Tačiau šie tyrimai lieka neįtikinami.

Kitas susirūpinimas yra tai, kad naudojant išmaniuosius skaitiklius gali būti piktnaudžiaujama duomenimis, nes atskleidžiamas piliečių elgesys jų gyvenamosiose patalpose, o tuo gali pasinaudoti neleistini vartotojai. Todėl reikia suformuluoti ir įgyvendinti tinkamas kibernetines ir privatumo taisykles.

Taip pat yra viena vartotojų grupė, kuri mano, kad gali būti atsiskaitymo netikslumų. Išmaniųjų skaitiklių tikslumas priklauso nuo analoginio į skaitmeninį keitiklį (ADC) lusto, elektros linijų sąsajos su skaitikliais ir Analog Front-End (AFE) komandos matavimų. Yra tikimybė, kad atsiskaitymo netikslumai gali atsirasti, jei kyla problemų dėl AFE.

Komunalinės paslaugos ir užsakomosios paslaugos: turi kartu kurti išmaniųjų matavimų tinklą

Komunalinių paslaugų pramonė kovoja su veiklos problemomis, ty neefektyviais procesais, rankinėmis procedūromis ir pasenusiomis technologijomis. Didėja poreikis sumažinti veiklos sąnaudas, padidinti klientų išlaikymą, optimizuoti apkrovos valdymą, pagerinti skaitiklių duomenų valdymą ir atitikti reguliavimo reikalavimus.

Komunalinių paslaugų teikėjams teko susidurti su didesne konkurencija dėl mažmeninių komunalinių paslaugų rinkų panaikinimo visame pasaulyje ir jiems sunku išlaikyti savo klientų bazę. Be to, klientai yra labiau informuoti ir reiklesni, todėl tikisi greito problemų sprendimo, geresnio klientų aptarnavimo ir tikslių sąskaitų išrašymo. Svarbu, kad puikūs verslo procesai būtų sulieti su klientų santykių valdymo (CRM) strategijomis, tokiomis kaip aktyvi komunikacija ir vartotojui patogios technologijos. Bendradarbiaudamos su patyrusiu verslo procesų užsakomųjų paslaugų (BPO) tiekėju, pvz., WNS, komunalinės paslaugos gali gauti su našumu susijusią naudą ir sumažinti bendras aptarnavimo išlaidas vienam klientui ir taip pagerinti kainų konkurencingumą.


Šaltinis https://www.wns.com/

Populiarūs produktai