Išmaniųjų elektros skaitiklių privalumai ir trūkumai

  • sk012sc
  • Paskelbta prieš metus

Kadangi nacionaliniai tinklai tampa mobilesni, patikimesni ir pritaikomi žaliosios energijos technologijoms, tokioms kaip saulės ir vėjo energija, išmanieji skaitikliai gali palaipsniui pakeisti tradicinius dujų ir elektros skaitiklius. Jie turi daugybę išmaniųjų funkcijų, taip pat galimybę šviesti klientus apie energijos suvartojimą naudojant jų namuose įmontuotą monitorių. Dabar jie bendraus tiesiogiai su elektros tiekėjais, panaikindami reikalavimą darbuotojams įeiti į namus nuskaityti skaitiklių. Jie tai atlieka siųsdami signalą, panašų į mobiliojo telefono signalą, kuris skaitiklio rodmenis perduoda tiesiai energijos tiekėjui. Jis taip pat gali veikti ir atvirkščia kryptimi, todėl energijos tiekėjas gali perduoti informaciją į vartotojo skaitiklioekraną vartotojo namuose.


IŠMANIŲJŲ ELEKTROS SKAITIKLIŲ PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI
Išmaniųjų skaitiklių naudojimo pranašumai ir trūkumai yra šie:


IŠMANIŲJŲ ELEKTROS SKAITIKLIŲ PRIVALUMAI
Išmaniųjų skaitiklių vertė vartotojų žinių matomumui kyla iš idėjos, kad namų savininkai su esamais tradiciniais skaitikliais gali sunaudoti daugiau elektros energijos, nei jiems šiuo metu reikia. Kita vertus, išmanieji skaitikliai leidžia klientams tiksliai matyti, kiek elektros energijos ir kur ją naudoja.

Ekonominis taupymas

Šios funkcijos leidžia išmaniesiems skaitikliams padėti klientams sutaupyti pinigų už elektros sąskaitas, nes vartojimas apskaitomas valandų tikslumu. Šiuo metu suvartoję elektrą šeimininkai surenka apytiksles suvidurkintas sąskaitas. Tai kelia iššūkių, nes visada neįmanoma sutapatinti sąnaudų ir naudojimo.
Tikslumas
Išmanieji skaitikliai perduoda tikslius duomenis į elektros tinklą, todėl nereikia spėlioti. Nekyla abejonių dėl to, nes jie yra griežtai tikrinami prieš pat pasiekiant klientą.
Žaliosios energijos tikslai
Gerėja galimybės švarios energijos įgyvendinimo tikslų nustatymui. Išmaniųjų skaitiklių duomenys leistų politikos formuotojams ir kitoms organizacijoms parengti tvarumo politiką, siekiant sumažinti energijos naudojimo poveikį aplinkai.

IŠMANŲJŲ ELEKTROS SKAITIKLIŲ TRŪKUMAI
Bet kuri technologija turi privalumų ir trūkumų; nors išmanieji skaitikliai turi privalumų, jie gali kelti iššūkį elektros įmonėms ir vartotojams. Tačiau didžioji dauguma šių apribojimų yra tik laikini. Kai infrastruktūra veikia ir bus atlikti bandymai, išmanieji skaitikliai sukels šiuos iššūkius energijos tiekėjams ir klientams.
Perėjimas prie modernių technologijų ir procedūrų nėra visiems lengvas ir sukelia nepasitikėjimą

Iškyla problema valdyti visuomenės reakciją į atnaujintus skaitiklius ir vartotojų susitaikymą su naujovėmis

Ilgalaikė strateginė investicija į pažangias matavimo technologijas ir pritaikymus, kuri vienaip ar kitaip įsiskaito į vartotojų sąskaitas.
Didelio kiekio matavimo duomenų valdymas ir apdorojimas. Matavimo duomenų apsauga
Išmanieji skaitikliai padidina sąskaitas, nes apskaičiuoja vartojimą tiksliau pagal laiką, o ne pagal vidurkį

Kiti trūkumai yra tai, kad išmanieji skaitikliai pašalina žmonių skaitiklių nuskaitymo ir deklavimo poreikį; iki šiol šimtai žmonių neteko darbo. Be to, nors buvo tikimasi, kad išmanieji skaitikliai padės sutaupyti klientų pinigų, vartotojai retai stebi savo sudėtingus skaitiklius. Todėl jie nenori gerinti energijos suvartojimo.

Šaltinis https://www.txrenewables.org

Populiarūs produktai